Media

Ride For The Roses 2012 - 16-06-2012
Ride For The Roses 2012

De vierde Ride for the Roses  16 juni 2012

's Ochtends vroeg uit bed, broodje klaarmaken en drinken voor onderweg. Inschrijven hoeft niet meer, dat is al heel in het begin gebeurd. Fietsen achterop de auto en toch maar vroeg op weg gegaan zodat we alles vanaf het begin mee kunnen maken. Ik ga voor de 50 kilometer en ben blij dat mijn fiets ondersteuning heeft,  en dat ik het kan. We rijden samen met een groep vanuit De Levensbron. Ook van de ontmoetingsgemeente uit Krabbedijke, we komen allemaal bij elkaar: meer dan twintig mensen. Met shirts waarop staat ‘Het kan! Sta op voor een betere wereld’, een mooie leuze. Vandaag ook een jarige in ons midden die door de luidspreker gefeliciteerd wordt en uit duizenden kelen toegezongen. Dat is ook heel bijzonder, want wij weten dat we daar gaan fietsen voor mensen die waarschijnlijk het komende jaar niet meer verjaren. Maar eens kijken wat het dit jaar op gaat brengen voor het kankeronderzoek? Ze kunnen al heel veel.

Wanneer we tegen half elf in de rekken gaan staan voor vertrek, worden we allemaal stil wanneer het lied van Ride for the Roses  wordt gespeeld en luid over het plein weergalmt. We denken aan de mensen die we al verloren hebben aan deze ziekte en de emoties krijgen weer even de overhand. Daarna klinkt het startschot en daar gaan we met duizenden, dit keer voor alle mensen die het nodig hebben. Het mooie bijkomende van deze tocht is de verbroedering. Ieder van ons heeft zo zijn strijd tegen deze ziekte in de familie of bij vrienden meegemaakt. En dan rijd je weer eens met de een op en dan met de ander. Je luistert naar elkaars verhalen, je voelt elkaar aan en krijgt begrip. Onderweg zijn er mensen die ons toeroepen dat we kanjers zijn en ‘bedankt dat jullie dit doen’. Dan komen we bij een stop op Hansweert. Er speelt een band op het pleintje bij het dorpshuis. We eten brood drinken koffie. De een zit op de grond, een ander op een paaltje. Even je gat ontluchten is wel nodig na 28 kilometer. Ik word verwend: iemand brengt koffie en helpt me daarna overeind? Daar gaan we weer verder. De wind doet vandaag goed mee, maar het zonnetje is er ook. We trappen er flink op los. Dan ineens een zijweggetje en een auto waar mensen aardbeien verkopen. Sommigen kopen er en gaan ermee rond. Gozina trakteert op reepjes voor haar verjaardag. Iemand van de jeugd deelt ook zijn snoep met ons. Onderweg kregen we ook al een appel

aangeboden, wie wil daar nou niet bij zijn? We stappen weer op voor het laatste stuk. Harde wind in maar dat kan ons niet deren. Zo bereiken we ons einddoel waar we op het plein ontvangen worden met muziek en zang. Er wordt een tas met reclame uitgereikt en na nog even genoten te hebben van dit alles keren we moe maar voldaan huiswaarts. De ruim 4700 deelnemers hebben ruim € 145.000 opgebracht. Als je dit zo leest, hoop ik dat er volgend jaar nog meer mensen meedoen. Want zoals op de button staat die in het reclametasje zat: ‘Iedereen verdient een morgen’.

 

Cora Hoogesteger