Samen op weg

In 1990 zijn de Hervormde Gemeente Rilland-Bath en de Gereformeerde kerk van Rilland-Bath samen gegaan in een federatie: De Samen op Weg Gemeente Rilland-Bath. Na 1 mei 2004 werd dit de Protestantse Gemeente ‘De levensbron’in wording. Vanaf zondag 3 juli 199 zou er voortaan ‘gekerkt’worden in de Valckenissewegkerk )de voormalige Gereformeerde Kerk). Dit gebouw was echter aan een grondige onderhoudsbeurt toe.
Er werd besloten de bijgebouwen af te breken en geheel te vernieuwen en het kerkgebouw te renoveren. Mede door de inzet van een groot aantal vrijwilligers, bezit de gemeente nu een mooi kerkgebouw met schitterende bijgebouwen, met de nieuwe  naam ‘De levensbron’! De voormalige hervormde kerk aan de Bathseweg werd verkocht.

 

PKN De Levensbron

Sedert 21 augustus 2007 zijn beide gemeenten officieel met elkaar gefuseerd en gaan verder als Protestantse Gemeente ‘De levensbron’ te Rilland-Bath.

De geschiedenis heeft zich inmiddels weer herhaald, want de kerkenraad heeft contact gezocht met de Protestantse ‘Ontmoetings Gemeente’ in Krabbendijke om samen een predikant te kunnen beroepen.
Vanaf 17 december 2006 is ds. A.  van de Beld als predikant verbonden aan beide gemeenten. Op zondag 6 oktober 2013 heeft ds. A. van de Beld afscheid genomen als predikant van de beide gemeenten vanwege zijn emeritaat.

 

22 maart 2015 is ds. W. Lolkema voor 50% verbonden aan De Levensbron en op zondag 18 november 2018 heeft ds. W. Lolkema afscheid genomen wegens het aannemen van een beroep naar Ossendrecht