Agenda

16-03-2019 13:00: Kerkentocht Rilland (Restaurant Nieuwe Vliedberg)

Wat verbindt Rilland en waar zitten in Rilland de verschillen? Met in het achterhoofd het saamhorigheidsgevoel dat ontstond tussen Rillanders tijdens en na de lichtjestocht in de oude Hervormde kerk in december 2018, organiseert Sociaal Team Rilland in samenwerking met de kerken op zaterdagmiddag 16 maart van 13.00 tot 17.00 uur een kerkentocht.

 

Met een plattegrond en een vrijblijvende route fiets, loopt of rijdt u langs de geschiedenis van kerken in Rilland. Van het oude klooster tot aan de evangelische kerk in Bath en alles wat daartussen staat is op zaterdagmiddag te bewonderen en te bekijken. Op plaatsen waar kerken stonden in Rilland zullen bordjes staan met foto’s en informatie hierover. Bij de Nieuwe Vliedberg staan vrijwilligers met busjes klaar om u heen en weer naar Bath te rijden om ook daar een kijkje te nemen. Natuurlijk is het ook mogelijk om dit met eigen vervoer te doen. De plattegrond die u deze dag ontvangt, doet ons denken aan de succesvolle Rillandse dag van 14 maart 2015 waarbij iedereen stempels kon verzamelen op de verschillende locaties om zo uiteindelijk een woord te kunnen vormen. Ook dit keer kunnen er bij de verschillende locaties letters  worden verzameld, zodat het kerkenpad voor jong en oud leuk is om te volgen en te bekijken en waar natuurlijk een leuke Rillandse prijs mee is te verdienen. Voorafgaand aan het kerkenpad ontvangen de kinderen op de basisscholen in Rilland een kleurplaat die ze op 16 maart kunnen inleveren. De start is in het restaurant van de Nieuwe Vliedberg in de Vliedbergstraat en het kerkenpad eindigt in de herberg in de oude Hervormde (grote) kerk midden in Rilland waar voor jong en oud verschillende activiteiten zullen plaatsvinden. Natuurlijk zijn ook mensen van buiten Rilland van harte welkom! Op de facebookpagina Rilland heeft ’t  kunt u de komende tijd steeds meer informatie vinden over het kerkenpad.

 

Ook De Levensbron doet uiteraard mee met dit kerkenpad. U kunt deze middag bij ons koffie of thee komen drinken, in de kerkzaal speelt doorlopend een film van oud-Rilland, er is van alles van KomJok te bekijken en te ontdekken en natuurlijk is er ook de mogelijkheid om boeken te kopen van de boekentafel. Komt u/jij/jullie ook langs?

Bent u slecht ter been en wilt u ook meedoen met het kerkenpad? Dan kunt u zich vanaf nu inschrijven voor de kerkenpadroute met vervoer. Vrijwilligers nemen u dan mee op pad langs de verschillende kerken. 

U kunt zich inschrijven bij Jessica Stols, via j.stols@reimerswaal.nl of 06-10793766


Terug naar het overzicht